fbpx

Et område i vækst – midt i naturen

Hele området langs Køge Kyst har de senere år udviklet sig med boligkarréer, gadeforløb og grønne oaser. Den nye bydel omkring Blåklokken ligger placeret tæt på Køges bymidte og endnu tættere på vandet, så her er både sandstrand, naturoplevelser og hyggeligt bymiljø lige uden for hoveddøren.

Samtidig er lejlighederne centralt beliggende lige midt i Sjællands trafikknudepunkt, hvor en helt ny jernbane forkorter rejsetiden til København.

Byens dynamiske havneindustriområde er udbygget og flyttet længere nordpå, og har således forvandlet Blåklokkens nærområde til et helt særligt maritimt bymiljø med bl.a. roklub, badelaug og spillested.

Lige syd for Blåklokken ligger Køges kulturhus Tapperiet, og mod vest et hyggeligt villakvarter med et par enkelte boligkarréer i 2-3 etager.

Få skridt mod øst fra lejlighederne i Blåklokken er der direkte adgang til den fredfyldte almindings grønne klitarealer, som munder direkte ud i den skønneste sandstrand – med små badebroer og havudsigt så langt øjet rækker.

Tapperiet

Den gamle tappehal har siden 2006 fungeret som Køges ungdomskulturhus og byens største spillested. Her er kultur i mange afskygninger med bl.a. et fuldt udstyret øvelokale, fællesspisning og en række tilbud til unge i dagtimerne. Her er optrædener, musik og aktiviteter af, for og med unge. Stedet bruges også til Ungdomsskolens mange undervisningshold.

I weekenden er der koncerter og events på programmet, og der er ofte rift om billetterne til de mange begivenheder. Tapperiets græsbeklædte tagkonstruktion er tegnet af Vandkunstens Arkitekter, er lyddæmpende og danner samtidig en rummelig foyer, som gør det muligt at afholde forskellige typer af arrangementer.