fbpx

Køges bedste legepladser

Måske kender du allerede nogle af de gode legepladser i Køge? Omkring Blåklokken er der mange små smutveje til de bedste. Her får du listen med de mest hyggelige, hemmelige og sjove legepladser i børnebyen Køge.

Den hemmelige

En knap så kendt legeplads, men dog meget central og tæt på Blåklokkens boliger, er Strædets taghave, eller taghaver, for der er flere. Oven over Strædets gåstrøg med butikker, findes to ”hemmelige” tagterrasser med klatrestativer og trampoliner. Taghaverne er altid åbne for offentligheden, men man skal vide at de er der for at opdage dem, og netop derfor, er de særligt spændende for nysgerrige børn, der nærmest føler at de finder en skjult skat når de når toppen via de snirklede, stejle trapper. Husk at se op næste gang I tager på shoppetur gennem Strædet i Køge!

Den hyggelige

Når man alligevel slentrer rundt i Køges små, brostensbelagte gader, er det oplagt at lægge vejen forbi den grønne park, Lovparken. Her finder man en hyggelig, lille børneoase, bygget op omkring en gammel krigsbunker som nu fungerer perfekt som rutsjebane for alle Køges børn. Legepladsen rummer også gyngestativer, trampoliner, snurretoppe og en lille rutsjebane for de helt små. Det lille legehjørne i Lovparken er godt besøgt, og et oplagt sted at mødes med børnenes legekammerater i weekenderne.

Den historiske

Ved Køge Museum i Nørregade kan man besøge den farvestrålende skibslegeplads. Museets legeplads forestiller det eksploderende skib Dannebrog som sank i krigen mod Sverige i 1700-tallet. Børnene kan boltre sig på kanoner og klatre højt op ad siderne på det farverige sejlskib. Porten ind til legepladsen står åben i hele museets åbningstid, og alle er velkomne ind i den hyggelige museumshave, hvor Køges gamle, historiske huse kan nydes fra bagsiden.

Blåklokkens favorit

For børnene i Blåklokken er den helt store favoritlegeplads selvfølgelig Tidsrummet som nærmest er nabo til lejeboligerne. Tidsrummet passer perfekt ind i havnens maritime miljø med sine sjove gynger der er lavet af orange skibsbøjer. Om sommeren danner det store legeområde rammerne for mange sociale arrangementer, og det nærliggende udekøkken med grillpladser kan lejes til fødselsdage og andre fester. Det er også her man finder den sjove stenlabyrint som børnene kan få lang tid til at gå med at hoppe rundt på.

Hvilken legeplads er jeres favorit? Skynd dig at tage børnene med ud og oplev dem alle – og kombinér jeres legedag med Åbent Hus i Blåklokken! – Du kan tilmelde dig her.