fbpx

Jul i den gamle købstad

I år blev Køge kåret til Danmarks hyggeligste handelsby, og man skal ikke gå langt ned ad de gamle brostensbelagte gader for at mærke julestemningen. Alle de små butiksgader er oplyst af grangrene med lys, og indvendigt bugner butikkerne af gode gaveidéer. Gå fra Blåklokken til jul i den gamle købstad.

Igen i år har julefreden sænket sig over Køges hyggelige bymidte. Her er alt samlet til den årlige juleshoppetur, og den lille bod med brændte mandler tilbyder lune lækkerier til pauserne i gaveræset.

I midten af det hele, på Køge Torv, står det flotte juletræ og lyser op i vintermørket. I år har træet fået følgeskab af to kæmpestore lysende kronhjorte; Luffe og Bodil, og ved siden af kan børnene kigge ind i det lille nissehus. Hele bymidten er kort sagt som taget ud af en idyllisk julekalender.

Tæl ned til jul

Denne jul har Køge kirke sørget for at alle Køges børn kan tælle ned til jul sammen. Vinduerne på det gule sognehus i Kirkestræde er blevet til 24 kalenderlåger. Hver dag bliver en ny låge åbnet, og børn og voksne skal hjælpes ad om at løse dagens juleopgave.

Da COVID-situationen desværre har begrænset kirkens traditionsrige besøg af børnehaver og skolebørn, er den udendørs julekalender et bud på at gøre noget andet hyggeligt for børnene denne jul.

Kunst under træet

Har man mod på at finde anderledes gaver der måske ikke lige står på ønskesedlerne, kan man slå et smut forbi Strædet hvor Køge Kunstforening har åbnet pop-up-butikken: Kunst under træet. Her har kunstnere i hele Køge og omegn samlet alt hvad hjertet kan begære inden for keramik, smykker, papirkunst, julepynt, billedkunst og meget mere. Måske kender du nogen der skal have et nyt billede til væggen i år? Galleributikken holder åbent helt frem til d. 23. december så selv dem der køber gaver i sidste øjeblik kan nå det.

Omkring Blåklokkens boliger er der julehygge for hele familien. Vil du også bo tæt på Køges hyggelige bymidte med gode butikker og oplevelser?
Så kan du se hvilke lejeboliger der er ledige lige her. Vi ønsker dig og din familie en glædelig jul!