fbpx

Er der vilde dyr i Køge?

– ja, og mange af dem har næb, klør, horn og skællede kroppe! Kun 20 minutter i bil fra din bolig i Blåklokken, finder du Pangea Park. En super hyggelig dyrepark, drevet af to passionerede brødre med stor viden og bankende hjerter for dyr og deres velfærd.

I naturskønne omgivelser i Bjæverskov små 18 km vest for Køge Kyst, venter en helt særlig oplevelse for hele familien. Pangea Park er en intim og skøn lille zoo med flotte dyr og hyggelig atmosfære. Brødrene Dennis og Marc startede dyreparken i 2016 og har med hjælp fra frivillige opbygget stedet, som har over 400 dyr i mange størrelser, arter og farver.

Som besøgende kan man fra kl.10-17 fredag, lørdag og søndag komme helt tæt på dyrene – i forsvarlig afstand, naturligvis. Kendetegnende for parken er at skabe så naturtro omgivelser for dyrene som muligt med anlæg, der som udgangspunkt er dobbelt så store, som loven forlanger. For brødrene handler det om at give dyrene alt det bedst tænkelige, for at de kan leve et liv så tæt på deres naturlige habitat som muligt. 

Fuglevoliere, uglerige og krybdyrgrotte
Kærligheden til dyr, truede dyrearter og bevaring af naturen ligger de to brødre meget på sinde. I Pangea Park gør man meget for at formidle vigtig viden om dyr, og ikke mindst beskytte dem. På den måde håber man at kunne være med til at få bestanden af truede dyrearter op igen, og fortælle de besøgende om naturens lidende tilstand og hvad vi kan gøre for at rette op på det menneskeskabte problem.

I Pangea Park kan man bl.a. opleve fugle og papegøjer i forunderlige farver og mange størrelser. Her er også afrikanske sporskildpadder, sumpbævere og ørkenræve. Her er nuttede silkeaber og adrætte kænguruer, og så er her imponerende fugleedderkopper – som både fascinerer og kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på selv voksne mænd!

Ugler er der også i Pangea Park, og de kloge, fascinerende og meget smukke dyr, fortæller mange historier, når man får intens øjenkontakt med disse dunede, mytologiske væsener. Og så er der krokodillerne. To dværgkrokodiller på beskedne 180 og 170 cm har fået nyt hjem i dyreparken, og selvom krybdyrene dovent hygger sig bag glasruden i passende afstand, suger det stadig i maven, når de åbner gabet og viser deres blændende tandsæt

Efter den spændende vandring rundt i parken, kan besøget afsluttes med fri leg på den store legeplads, mens de voksne nyder en kop kaffe. Mon børnene tør kravle på den store edderkop?

Mangler I en lille tur til weekenden, er Pangea oplagt at putte i kalenderen.
Skab nye traditioner for hele familien i Køges elskede dyrepark, som er et hurtigt og nemt udflugtsmål, kun et kvarters køretur fra boligerne i Blåklokken.

Vil du vide mere om Køges nyopførte lejeboliger i Blåklokken, kan du læse mere her.